Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a anuntat, in cursul zilei de luni, ca alegerile pentru stabilirea noului presedinte al fotbalului romanesc vor avea loc in data de 25 ianuarie. In acest moment, singura persoana care si-a anuntat candidatura este Mircea Sandu, presedintele in functie.

Initial, alegerile pentru sefia FRF trebuiau sa aiba loc pe 7 februarie, dar acestea au fost devansate din cauza tragerii la sorti pentru EURO 2012, manifestare care va avea loc chiar pe 7 februarie.

"In conditiile in care calificarea la turneul final nu va trebui ratata, presedintele FRF, care va fi ales pe 25 ianuarie 2010, va trebui sa aiba timp sa alcatuiasca, impreuna cu echipa sa si cu staff-ul tehnic al echipei nationale, programul si strategia in perspectiva preliminariilor, astfel incat obiectivul calificarii sa fie indeplinit", se precizeaza intr-un comunicat al FRF.

Mircea Sandu, actualul presedinte al forului, este singurul care si-a anuntat pana in acest moment candidatura. Gica Popescu a fost principalul adversar al lui Sandu in precentele alegeri, dar fostul international nu a precizat inca daca se va inscrie sau nu in cursa.

In urma cu patru ani, Sandu a adunat 187 de voturi, in timp ce Gica Popescu a avut doar 102. Au fost prezenti 290 de electori dintr-un numar de 294 posibili, iar un singur vot a fost anulat.

Demn de mentionat este faptul ca Mircea Sandu conduce destinele fotbalului romanesc din data de 9 august 1990.