Pep Guardiola este cel mai fericit antrenor din lume. Fost jucator al Barcelonei, acum aflat pe banca tehnica a echipei catalane, Guardiola a izbucnit in lacrimi dupa ce extraterestrii sai au castigat cel de-al saselea trofeu al anului. Emotionat si aflat in culmea fericirii, antrenorul spaniol nu a uitat, insa, sa le multumesca jucatorilor actuali, dar si fostilor sai elevi, deoarece "ei m-au facut ceea ce sunt acum".

"Sa obtii ceea ce am reusit noi este foarte dificil. Este vorba de un obiectiv greu de atins. Le multumesc jucatorilor pentru lunile pe care ni le-au daruit. Au jucat de foarte multe ori extraordinar si au facut oamenii sa se bucure de joc. Nu uit niciodata ca ei ma fac mare pe mine. Si aici vorbesc si despre jucatorii care au fost in echipa si anul trecut, deoarece si ei au contribuit la asta", a declarat Guardiola in timpul conferintei de presa.

"Sa castigi sase trofee este de neimaginat, nu as fi crezut ca am puterea sa realizez asa ceva. Au contribuit multi factori la aceasta realizare: putine accidentari, o echipa formata din oameni care joaca din placere, rezistenta psihica", a adaugat tehnicianul catalan.

Dupa un an in care a scris istorie, Barcelona trebuie sa munceasca in continuare, pentru a se mentine in elita: "Ce urmeaza acum? Noi vom munci in continuare. Trebuie sa facem asta. Am o formatie foarte frumoasa pentru a continua sa concurez. Munca ne va mentine in elita, deoarece de talent nu ducem lipsa. Acum trebuie sa ne bucuram de vacanta, pentru ca am castigat un Grand Slam intr-un an. Si dupa vom continua", a mentionat Guardiola.

Barcelona a castigat in acest an sase trofee: Liga Campionilor, campionatul in Primera Division, Cupa Regelui, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei si Cupa Mondiala a Cluburilor.