Real Madrid s-a dezlantuit in cea de-a 15-a etapa din Primera Division pe Santiago Bernabeu si i-a facut pe fanii sai sa uite ca numele rivalei Barcelona e pe buzele tuturor, dupa ce catalanii au castigat inca un trofeu in acest an. Galacticii s-au jucat cu defensiva celor de la Zaragoza si le-au aplicat un sec 6-0.

Higuain a pornit fiesta galactica pe Santiago Bernabeu. O dubla a lui van der Vaart si inca un gol al lui Higuain au stabilit scorul primei reprize: 4-0. Demonstratie de fotbal de mare clasa a madrilenilor, iar portughezul Cristiano Ronaldo a inscris "o bijuterie" de gol in poarta Zaragozei. Rezerva in acest meci, Benzema a inchis tabela cu un sut superb la coltul lung, oferindu-si cel mai frumos cadou de ziua lui (francezul a implinit sambata 22 de ani). De remarcat in aceasta partida a fost si evolutia brazilianului Marcelo, care a reusit sa dea trei pase decisive.

Intr-o alta partida din cea de-a 15-a etapa a primei ligi spaniole, Sevilla a fost ingenunchiata de un singur om. Dubla lui Soldado a adus victoria celor de la Getafe pe Sanchez-Pizjuan. Sevilla l-a "aruncat in lupta" pe Negredo, cel care a reusit singurul gol al gazdelor. Fosta adversara a Urziceniului din Liga Campionilor a pierdut trei puncte si o victorie a celor de la Valencia sau Mallorca o va face sa cedeze locul al treilea in clasament.

Rezultatele zilei de sambata:

Athletic Bilbao - Osasuna 2-0. Marcatori: Yeste '1, Llorente '12

Sevilla - Getafe 1-2. Marcatori: Negredo '51/ Soldado '12, '33

Real Madrid - Zaragoza 6-0. Marcatori: Higuain '3, '34, van der Vaart '26, '28, Cristiano Ronaldo '50, Benzema '71

Partidele de duminica:

Espanyol - Almeria

Malaga - Mallorca

Valladolid - Sporting Gijon

Villarreal - Racing Santander

Tenerife - Athletico Madrid

Deportivo La Coruna - Valencia

* Partida dintre Xerez si Barcelona s-a jucat in 2 decembrie. Catalanii s-au impus cu 2-0.

Clasament:

1. Barcelona 39p

2. Real Madrid 37p

3. Sevilla 30p

4. Valencia 28p

5. Mallorca 27p