Roger Federer si Rafael Nadal au fost desemnati de catre ATP ca fiind cei mai mari rivali ai ultimului deceniu. Cele douazeci de intalniri directe dintre cei doi sportivi cu stiluri de joc diferite au lasat imagini de neuitat iubitorilor de tenis, finala din 2008 de la Wimbledon fiind memorabila.

"Data fiind dominatia lui Roger Federer din acest deceniu, este aproape infricosator sa ne gandim la ce alte recorduri ar fi putut dobori daca nu era Rafael Nadal, cel cu care elvetianul imparte una dintre cele mai mari rivalitati din tenis. De cand a castigat prima lor intalnire, la Sony Ericsson Open 2004, Nadal a stabilit un avantaj de 13 la 7 in fata lui Federer, 16 din cele 20 de meciuri fiind in finalele turneelor ATP si ale celor de Mare Slem", puncteaza ATP.

Locul al doilea in topul rivalitatilor deceniului este ocupat de doi fosti sportivi: Pete Sampras si Andre Agassi. In cele 34 de intalniri directe, Sampras conduce cu 20 de victorii, noua dintre acestea fiind obtinute in faza finala.

Rivalitatea dintre Nadal si Djokovic ocupa locul al treilea, fiind urmata de cea dintre David Nalbandian si Roger Federer, Patrick Rafter si Andre Agassi, Fabrice Santoro si Marat Safin.

Finala de la Wimbledon 2007

Finala de la Wimbledon 2008