Tragerea la sorti a optimilor de finala din Champions League a scos la iveala partide deosebite, marile derbiuri fiind AC Milan - Manchester si Inter Milano - Chelsea. Jose Mourinho se va intoarce pe Stamford Bridge, de aceasta data din postura de adversar. O alta disputa echilibrata se anunta a fi Lyon - Real Madrid.

Duelurile dintre Serie A si Premier League vor fi la inaltime si de aceasta data in Champions League, in optimile de finala urmand sa se intalneasca Milan cu Manchester si Inter cu Chelsea. Vor fi dueluri extrem de interesante intre echipe care sunt cotate cu sanse reale de a triumfa.

Milan si Manchester s-au intalnit ultima data in sezonul 2006-2007, milanezii eliminand pe United cu scorul general de 5-3 (a fost 3-2 pentru Manchester pe Old Trafford si 3-0 pentru Milan pe San Siro). David Beckham (va juca la Milano din ianuarie) se va intoarce pentru prima data in Teatrul Viselor dupa sapte ani de zile, timp in care a trecut pe la Real Madrid, LA Galaxy si AC Milan.

Inter - Chelsea este partida dintre fosta si actuala echipa a lui Jose Mourinho. Acum, pe banca englezilor se afla Carlo Ancelotti, tehnician cu care "The Special One" s-a intalnit in Derby de la Madonnina (AC Milan - Inter).

O disputa destul de interesanta va fi si ceva dintre Lyon si Real Madrid, atacantul Karim Benzema intorcandu-se pe Stade Gerland in postura de adversar la jumatate de an dupa ce i-a parasit pe francezi.

Marea castigatoare a tragerii la sorti pare a fi campioana Barcelona, trupa lui Josep Guardiola urmand sa intalnesca pe VfB Stuttgart, echipa care a trimis-o in Europa League pe Unirea Urziceni.

Champions League, optimi de finala:

AC Milan - Manchester United

FC Porto - Arsenal

Lyon - Real Madrid

CSKA Moscova - Sevilla

Bayern Munchen - Fiorentina

Inter Milano - Chelsea

Olympiacos - Bordeaux

VfB Stuttgart - Barcelona

Optimile de finala se vor disputa pe 16/17 februarie (turul) si pe 23/24 februarie (returul).

Finala Champions League va avea loc pe 22 mai, la Madrid, pe stadionul Santiago Bernabeu.