Intrunita luni, Adunarea Generala extraordinara a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a respins propunerea clubului Universitatea Craiova de a reinfiinta campionatul de tineret "Primavera". In cadrul aceleiasi intruniri s-a discutat si despre posibilitatea introducerii unei clauze prin care cluburile ar putea diminua unilateral contractele fotbalistilor, informeaza gsp.ro.

Reprezentantii cluburilor din Liga 1 au votat impotriva initiativei de a se reinfiinta campionatul de tineret, invocand criza financiara. Singurele cluburi care au dat un vot pozitiv acestei initiative au fost Universitatea Craiova si Astra Ploiesti.

„La propunerea Universitatii Craiova privind reinfiintarea campionatului Primavera s-a decis respingerea acesteia. Au fost 15 voturi impotriva, doua pentru, iar reprezentantul clubului Dinamo nu ajunsese la sedinta. Motivele invocate de cluburile din Liga I au fost legate de partea financiara si anume perioada de criza pe care o traversam acum“, a declarat secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, citat de prosport.ro.

In cadrul Adunarii Generale s-a discutat si despre introducerea unei clauze privind diminuarea contractelor fotbalistilor, informeaza gsp. "Este o problema de un drept al muncii si trebuie constituita o comisie juridica pentru a analiza aceasta propunere. Ar fi o masura buna in conditiile in care e criza si tot mai multe cluburi nu mai au bani de contracte", a mentionat Valentin Alexandru.