Turul de campionat s-a terminat, iar echipele au intrat in vacanta de iarna. Dupa 17 etape disputate, trei echipe conduc ierarhia: CFR, Urziceni si Steaua - toate cu cate 34 de puncte.Marea dezamagire pare a fi Dinamo, in timp ce Vasluiul si Brasovul sunt performerele primei parti a sezonului competitional.

Click aici pentru rezultate si clasament.

* Cea mai buna echipa pe propriul teren este CFR Cluj, formatie care a adunat 23 de puncte. Fosta campioana este urmata de Rapid (21 de puncte) si Urziceni (19). Dinamo se afla doar pe locul 12, cu 13 puncte stranse in Stefan cel Mare.

* Steaua este echipa care a acumulat cele mai multe puncte in deplasare, ros-albastrii ajungand la cota 19 puncte dupa terminarea turului. Urziceniul se afla pe doi (15 pct), in timp ce Timisoara intregeste podiumul (14).

* Clasamentul Fair-Play este dominat de Unirea Urziceni, campioana Romaniei avand 27 de cartonase galbene incasate si doar doua rosii. Vaslui se afla pe doi (39 galbene si unul rosu), iar Steaua pe trei (34 galbene si trei rosii). Cea mai nesportiva echipa este Otelul Galati (56 galbene si 4 rosii).

* Rapid Bucuresti a beneficiat de cele mai multe penaltiuri in turul de campionat, giulestenii beneficiind de 4 astfel de lovituri. Dintre acestea, trei au fost si transformate. Urziceniul se afla pe doi in acest clasament (4 penaltiuri - doua transformate), in timp ce Steaua se afla pe trei (3 penaltiuri - toate transformate). Pe ultima pozitie se afla FC Vaslui, moldovenii primind un singur penalti in 17 etape, ratat si acela.

* Steaua da cel mai bun marcator in turul campionatului, grecul Pantelis Kapetanos avand 9 reusite. Pe locul doi se afla Gigel Bucur (Timisoara) si Ovidiu Herea (Rapid) - cate opt goluri.

* Dupa Romania, Serbia este tara cu cei mai multi jucatori in Liga 1 (21), Brazilia are 19 reprezentanti, in timp ce Portugalia are 18.

* Timisoara detine recordul de spectatori al turului de campionat, pe Dan Paltinisanu venind 27.000 de spectatori la partida cu Steaua. Urmeaza apoi Timisoara - Dinamo (23.000 de spectatori) si Steaua - Dinamo (21.000 de spectatori). Banatenii au cea mai mare medie de suporteri pe arena (10.188), in timp ce pe doi se afla Poli Iasi (6.438). Surprinde clasarea doar pe patru a Stelei (medie de 5.870, adica aproximativ 21% din capacitatea arenei din Ghencea).

* Steaua este echipa cea mai televizata din Liga 1 (10 dispute pe Antena 1 si 7 pe gsptv), pe doi se afla Dinamo (8 - Antena 1 si 9 - gsptv), in timp ce pe trei se afla campioana Unirea Urziceni (doua - Antena 1 si 15 gsptv).

* Gabriel Rotaru (Unirea Alba Iulia) este cel mai in varsta jucator din Liga 1 - 39 de ani, in timp ce Andrei Marc (Ceahlaul) si Sergiu Bus (CFR Cluj) sunt cei mai tineri - ambii 17 ani.

* Cel mai eficient jucator din prima liga de fotbal a tarii este dat de Unirea Urziceni - Marius Onofras, fotbalist care a marcat in medie o data la 96 de minute. Pe doi se afla rapidistul Lucian Raduta (medie de 98 de minute), iar pe trei Nemanja Jovanovic (FC Vaslui - medie de 100.3 minute).