Cu un parcurs dezastruos in campionat, VfB Stuttgart isi joaca viitorul european in partida cu Unirea, orice rezultat in afara unei victorii lasandu-i pe nemti in afara Champions League. "Sunt roman, dar Stuttgart ma plateste si imi doresc sa ne calificam", a declarat Ciprian Marica intr-un interviu acordat pentru HotNews.ro.

Internationalul roman a acceptat sa discute cu HotNews.ro despre rateurile VfB din Bundesliga si despre sperantele pentru meciul impotriva echipei pregatite de Dan Petrescu.

Dani Rockhoff: De ce scrie presa germana ca VfB Stuttgart e „in pivnita“?

Ciprian Marica: Ne aflam intr-un moment greu. E foarte nasol in situatia in care ne aflam. Suntem in josul clasamentului si trebuie sa remediem cat de repede posibil aceasta situatie.

D.R.: Ce se intampla la club, se fac schimbari, se iau masuri?

C.M.: Toata lumea se asteapta la acest lucru, insa pana acum nu se stie nimic sigur. Noi avem antrenament cam tarziu, la 7 seara. Am inteles ca a fost sedinta acolo, o sa aflam mai multe dupa antrenament.

D.R.: Cum de a fost asa un insucces meciul de saptamana trecuta, cu Bochum, cand ati fost egalati in ultima clipa?

C.M.: Da, este adevarat. Cand lucrurile merg rau, mai ai si ghinion. Noi am jucat destul de bine. Ghinionul ne-a impiedicat insa sa castigam meciul.

D.R.: Miercuri jucati cu Urziceniul. Cum te gandesti la meciul asta? Joci cu echipa ta, sau ai un pic de suflet si incolo, spre Romania?

C.M.: In primul rand sunt un profesionist si incerc sa-mi fac datoria cat mai bine cu putinta fata de echipa mea de club, care ma plateste. Insa, cu siguranta ca sunt si roman. In primul rand sunt roman. Imi doresc sa castigam miercuri seara, sa mai alinam din durerea din campionat si sa ne calificam mai departe in Champions League.

D.R.: Meciul de miercuri este decisiv pentru calificarea voastra?

C.M.: Da, trebuie sa castigam meciul de miercuri, pentru a ne califica mai departe si speram ca dupa meci sa fim bucurosi.

D.R.: Viitorul tau in Stuttgart, cum il vezi?

C.M.: Deocamdata, viitorul meu este comun cu al echipei. Gandesc pozitiv si sper sa iesim cat de curand din aceasta pasa proasta.

D.R.: Cat mai ai contract cu VfB Stuttgart?

C.M.: Mai am, mai am destul.

D.R.: Daca echipa cade de tot in clasament te gandesti si la alte variante?

C.M.: Nu, suntem impreuna si la bine, si la rau. Atat momentele neplacute prin care trecem, dar si cele frumoase, le vom petrece impreuna.

D.R.: Mergi de Craciun in Romania?

C.M.: Doar de Craciun, da. Avem vacanta sase zile.

Partida dintre VfB Stuttgart - Unirea Urziceni, contand pentru Grupa G a Champions League, se va disputa miercuri, de la ora 21.45, pe Mercedes Benz Arena.