VfB Stuttgart nu ia in calcul decat varianta unei victorii in disputa cu Unirea Urziceni, germanii fiind de parere ca trebuie sa se califice pentru banii multi pe care ii pot primi de la UEFA, trei milioane de euro pentru accederea in optimile competitiei. "Sunt foarte multi bani la mijloc", a declarat Dieter Hundt, presedintele nemtilor.

"Sunt foarte multi bani la mijloc, trebuie neaparat sa ne calificam. Sper ca noul antrenor (nr. Christian Gross) sa redea echipei increderea de care are atata nevoie. Decizia demiterii lui Markus Babbel cred ca a fost una corecta, fiind singura solutie pentru noi in aceste momente. Ne asteapta un meci foarte greu cu Unirea, o echipa foarte buna. Multe lucruri depind de acest joc", a declarat Dieter Hundt intr-un interviu pentru Stuttgarter Zeitung.

Oficialul nemtilor este de parere ca o victorie (si implicit o calificare in optimile Champions League) impotriva Urziceniului va linisti apele intre suporteri si jucatorii de la Stuttgart.

Prin calificarea in grupele Ligii Campionilor, Urziceniul a luat dintr-un foc 7.1 milioane de euro de la forul european. Campioana Romaniei a reusit 8 puncte pana in acest moment in Grupa G, ceea ce inseamna o reteta financiara de 2.2 milioane de euro (se acorda 300.000 de euro la egal si 0.8 milioane de euro la o victorie).

Pe langa aceste sume importante, Chelsea de Ialomita poate castiga alte 3 milioane de euro, daca echipa reuseste cel putin un egal la Stuttgart, obtinand astfel calificarea in optimile competitiei (o premiera absoluta pentru Liga 1).

Partida dintre VfB Stuttgart - Unirea Urziceni, contand pentru Grupa G a Champions League, se va disputa miercuri, de la ora 21.45, pe Mercedes Benz Arena.