Inaintea meciului decisiv cu Unirea Urziceni din grupele Ligii Campionilor, VfB Stuttgart a ramas fara tehnician. Markus Babbel a fost demis duminica de catre oficialii echipei Stuttgart din functia de antrenor principal, ca urmare a rezultatelor slabe inregistrate in ultima perioada, informeaza editia online a publicatiei germane Bild.

Update: VfB Stuttgart a confirmat demiterea antrenorului Majkus Babbel pe site-ul oficial si a anuntat ca noul tehnician va fi Christian Gross.

Fanii lui Stuttgart au protestat furiosi impotriva felului in care conduce Babbel echipa si, in ciuda faptului ca in cursul acestei saptamani oficialii clubului german i-au dat credit tehnicianului Babbel si au declarat ca nu il vor demite, duminica, antrenorul adversarei Unirii Urziceni din Liga Campionilor a fost demis.

Sambata, Stuttgart a remizat pe teren propriu, scor 1-1 cu VfL Bochum, iar fanii echipei germane au cerut demisia presedintelui si a antrenorului. In campionatul intern german, Stuttgart ocupa locul al 16-lea (din 18 echipe participante), acumuland doar 12 puncte in 15 meciuri disputate.

Babbel a venit la conducerea echipei Stuttgart in 23 noiembrie 2008, inlocuindu-l pe Armin Veh. In sezonul 2008-2009, echipa antrenata de Babbel a obtinut un nesperat loc trei in Bundesliga si a obtinut calificarea in grupele Ligii Campionilor, dupa ce a trecut de play-off.