FC Timisoara isi incheie socotelile din Europa League dupa un meci de infarct pe teren propriu in fata olandezilor de la Ajax Amsterdam, scor 1-2. O partida cu un ritm bun, ocazii nenumarate, ratari din toate pozitiile si cartonase rosii. Banatenii au terminat meciul in noua oameni, iar olandezii "si-au permis" sa rateze doua lovituri de la 11 metri.

Timisorenii au inceput partida decisi sa castige primul meci din Europa Lague si au inscris inca din minutul al doilea, prin Goga. Olandezii nu i-au lasat insa sa se bucure prea mult. Karamian este depasit prea usor de Suarez, iar jucatorul echipei olandeze il invinge pe Pantilimon cu un sut la coltul scurt, in minutul 8. Se joaca pe contre, iar Suarez devine "inamicul public numarul unu" al timisorenilor. Un ritm alert, cu multe faze de joc la ambele porti, iar rezultatul la pauza este egal: 1-1.

Repriza secunda incepe la fel de "tare" precum prima. Pantelic suteaza cu dreptul la coltul scurt, iar Pantelimon nu reuseste sa retina. 2-1 pentru Ajax din minutul 46, dar dupa doar patru minute Timisoara ramane in 10 oameni. Bonfim faulteaza si primeste cartonasul rosu. Lui Suarez ii revine sarcina de a executa lovitura de la 11 metri, dar suteaza slab si Pantilimon apara. Olandezii incearca sa profite de superioritatea numerica si ataca vertiginos poarta banatenilor. Minutul 62 aduce o noua lovitura Timisoarei. Pantilimon il faulteaza in careu pe Suarez si vede direct cartonasul rosu. Fortat e imprejurari, antrenorul Sabau il scoate pe Gigel Bucur de pe teren si il introduce pe Taborda. Portarul timisorean apara cel de-al doilea penalty al olandezilor, executat de acelasi Suarez (min. 66). Ocaziile continua sa curga la poarta timisorenilor, dar scorul ramane neschimbat: FC Timisoara - Ajax Amsterdam 1-2.

Ioan Ovidiu Sabau, antrenor FC Timisoara: "Am inceput bine jocul, am inscris, ceea ce ne-am si propus. Ei au egalat printr-o greseala ce se putea evita. Am primit prea usor golul doi, dupa care a venit eliminarea si lucrurile s-au complicat. Astazi, la cum am aratat ca ritm si atitudine, cred ca am fi putut castiga daca nu aveam acea improvizatie in aparare". (sport.ro)

Echipe de start:

Timisoara: Pantilimon, Bonfim, Mera, Scutaru, Stancu, Bourceanu, Alexa, Art. Karamian, Magera, Bucur, Goga

Ajax: Stekelenburg, Van der Wiel, Alderwireld, Vertonghen, Anita, Enoh, De Zeeuw, Donald, Suarez, Pantelic, Emanuelson

Clasament Grupa A:

1. Ajax 11p

2. Anderlecht 8p

3. Dinamo Zagreb 6p

4. Timisoara 2p