A castigat titlul de cel mai bun jucator al EURO 2008, a condus magistral, alaturi de Iniesta, jocul Barcelonei de la mijlocul terenului, contribuind decisiv la tripla Champions League, titlu in Primera Division si Cupa Regelui Spaniei. Cu toate acestea, Xavi nu a castigat Balonul de Aur, stralucirea fiind preferata muncii.

Messi este, fara indoiala, unul dintre cei mai buni jucatori din lume, de multe ori reusitele argentinianului scotand Barcelona din impas. Cu toate acestea, atunci cand Lionel nu prindea o zi mare, pasele magistrale ale lui Xavi ii ajutau pe catalani sa castige (nu conta numele marcatorului, Yaya Toure, Eto'o, Henry sau, mai nou, Ibrahimovic).

"Nu cred in asemenea trofee, dar daca mi se cere parerea, cred ca Xavi ar fi meritat sa castige Balonul de Aur. E adevarat, atat Messi cat si Cristiano Ronaldo meritau aceasta distinctie. Cu toate acestea, golul vinde mai bine", a declarat Luis Aragones, antrenorul care a cucerit alaturi de Spania titlul european in 2008.

Nascut pe 25 ianuarie 1980, la Terrassa, in Spania, Xavi Hernandez este unul dintre oamenii de baza ai echipei nationale a Spaniei si a celor de la FC Barcelona. Cu 170 de puncte acumulate, ibericul s-a clasat pe locul trei in ierarhia Balonului de Aur, editia 2009, dupa Cristiano Ronaldo (233 puncte) si Lionel Messi, marele castigator (473 de puncte).