FIFA a anuntat, prin vocea presedintelui Sepp Blatter, ca ia in considerare o eventuala suspendare a lui Thierry Henry dupa hentul comis de acesta impotriva Irlandei in barajul de calificare la Cupa Mondiala de Fotbal, informeaza Goal.com.

"Asemenea gesturi pot fi considerate drept lipsa de respect la adresa adversarului si nu au ce cauta in fotbal. Hentul lui Henrynu a facut o reclama prea buna fotbalului. Vom lupta impotriva unor asemenea intamplari. In urmatoarele ore vom stabili in cadrul Comitetului Executiv daca atacantul Barcelonei va fi sau nu penalizat", a declarat Sepp Blatter, presedintele FIFA.

Oficialul elvetian a precizat ca peste un miliard de oameni sunt implicati intr-un fel sau altul in sportul rege, iar fazele precum cea de pe Stade de France fac foarte mult rau fotbalului.

De asemenea, FIFA va lua o decizie si in privinta partidelor Egipt - Algeria si Uruguay - Costa Rica, dispute unde violentele au implicat oficiali, jurnalisti si suporteri.

Boss-ul forului mondial a mai declarat ca FIFA se gandeste serios la meciurile gen Egipt - Algeria, fiind nedrept ca o echipa calificata la turneul final sa fie stabilita doar in urma unei singure partide.

"Calificarea la Cupa Mondiala este foarte importanta, iar faptul ca acest lucru depinde de doar un singur meci nu mi se pare chiar corect", a conchis Blatter.

Presedintele FIFA nu a precizat insa daca eventuala suspendare a lui Thierry Henry vizeaza Cupa Mondiala din 2010 sau doar urmatoarea campanie de calficare la un turneu final.