Unirea Urziceni a invins cu 2-0 pe Gloria Bistrita, dar arbitrajul partidei l-a nemultumit pe Dan Petrescu, antrenorul momentului din fotbalul romanesc. "Vreau sa fim arbitrati corect! Specialistii vor spune ca sunt nebun. Sunt hotarat sa plec, 99% decizia e luata", a declarat Bursucul, tehnician care a facut senzatie alaturi de Urziceni in Champions League.

"Vreau sa fim arbitrati corect, nu mai vreau sa fim arbitrati cum am fost azi (nr. luni seara). Daca era aceasta faza la alta echipa, era penalty. La noi nu e. Specialistii vor spune ca eu sunt nebun. Asta e, sunt eu nebun. Dar nu vreau sa mai fim dezavantajaţi ca in returul trecut. Sunt hotarat sa plec. Trebuie sa ma gandesc bine, pentru sanatatea mea. Poate o spun la nervi, dar 99% decizia e luata", a declarat Dan Petrescu dupa victoria cu Bistrita.

Antrenorul isi doreste numai arbitri din strainatate pentru partidele importante din Liga 1, in caz contrar urmand sa paraseasca prematur fotbalul romanesc.

"Daca ni se va promite ca vor fi arbitri straini, poate ma mai razgandesc. Am 42 de ani, trebuie sa iau decizii importante pentru mine si pentru cariera mea. Vreau sa ma bat in continuare la campionat, dar simt ca vom fi omorati in retur. In Romania viitorul meu este limitat. Daca vor veni arbitri straini, Unirea are sanse sa ia campionatul. Daca nu vor veni arbitri straini, Unirea n-are nici o sansa la un loc in Cupele Europene", a conchis Petrescu.

Dupa 15 etape disputate din sezonul 2009-2010 al Ligii 1, nu mai putin de cinci echipe se afla la egalitate de puncte in varful ierarhiei - FC Timisoara, CFR Cluj, Steaua, Unirea Urziceni si FC Vaslui - toate cu cate 28 de puncte.