Jose Mourinho este o persoana antipatica pentru multi dintre cei implicati in fenomenul de masa numit fotbal, iar tehnicianului portughez i-au trebuit cateva sezoane petrecute la nivel inalt pentru a-si da seama ca nu este prea iubit. "Nimeni nu ma place si nu inteleg de ce", a declarat Mourinho.

Cu toate ca Interul sau este liderul detasat al clasamentului din Serie A, lusitanul nu este apreciat deloc de presa din Peninsula, Jose fiind vazut ca o persoana aroganta de catre jurnalistii italieni.

"Cand va fi votat antrenorul anului in Italia, sunt sigur ca nu voi castiga. Va fi nevoie sa ma votez pentru a avea macar un vot, cu atat mai mult cu cat prietenul Walter Zenga a fost demis de la Palermo", a precizat The Special One.

"Prietenii imi spun ca in Portugalia nu sunt importante stirile despre Inter, in care implicit apar si eu. Pot sa constat ca in Italia presa ii lauda pe Ancelotti (antrenorul lui Chelsea), Trapattoni (tehnicianul Irlandei) si pe Capello (selectionerul Angliei). Am ajuns la concluzia ca nimeni nu ma place", este de parere Mourinho.

Antrenorul este de parere ca atunci cand reusesti sa te impui si sa ai realizari profesionale ai si multi dusmani. Mourinho a mai precizat ca multi il invidiaza pentru rezultatele obtinute de-a lungul carierei.

"In Serie A sunt 20 de antrenori, dintre care 18 sunt italieni, unul pe jumatate peninsular (face referire la Leonardo, antrenorul Milanului) si doar unul strain. Poate e normal pe undeva sa nu fiu apreciat", a conchis portughezul.

Referindu-se la planurile pe care le are, Jose Mourinho a mai spus ca va pregati nationala Portugaliei si se va intoarce acasa, dar numai atunci cand va avea in jur de 70 de ani.