Irlanda a solicitat public Federatiei Internationale de Fotbal sa ii permita participarea la Cupa Mondiala de fotbal din 2010, echipa verzilor putand fi astfel cea de-a 33-a echipa de la turneul final, informeaza Espn. Dupa un baraj cu mult scandal impotriva Frantei, irlandezii au precizat ca merita din plin sa fie in Africa de Sud.

Echipa pregatita de Giovanni Trapattoni a solicitat initial rejucarea partidei contra Cocosului Galic, dar FIFA a respins categoric cererea irlandezilor. Faza din care Franta a marcat si s-a calificat a nascut mari controverse la nivel mondial, Thierry Henry (cel care a facut un hent evident) fiind acuzat ca este un mare trisor.

"Am primit o delegatie a Irlandei la sediul FIFA, iar ei erau, desigur, extrem de nefericiti dupa tot ce s-a intamplat impotriva Frantei. Stiau ca meciul nu se poate rejuca, iar decizia arbitrului este cea finala. Irlandezii nu au cerut aplicarea de sanctiuni jucatorilor sau arbitrului, insa ne-au intrebat Au fost sinceri cand au facut aceasta cerere", a declarat Sepp Blatter, presedintele FIFA.

Un lucru este cert, propunerea irlandezilor va fi prezentata in cadrul Comitetului Executiv al FIFA, care se va desfasura la Cape Town in aceasta saptamana.

"Nu va pot preciza de pe acum ce se va intampla, insa voi comunica solicitarea lor membrilor Comitetului Executiv al FIFA", a conchis Blatter.

Tragerea la sorti pentru grupele Campionatului Mondial din Africa de Sud va avea loc, vineri, 4 decembrie, la Cape Town.