Jurnalistii spanioli lauda evolutia Madridului din El Classico, Realul formand dupa parerea acestora o echipa buna, cu toate ca a pierdut cu 1-0 in fata Barcelonei. "A fost pedeapsa maxima pentru cel mai bun Real. Catalanii au invins, dar nu au jucat neaparat mai bine deca rivalii lor", au precizat gazetarii iberici.

"A fost pedeapsa maxima pentru cel mai bun Madrid. Real a jucat mai bine ca niciodata pe Nou Camp, dar a pierdut ca intotdeauna. Barcelona a castigat marele duel datorita suedezului Ibrahimovic, cel care a inceput meciul pe banca. Barca a invins in El Classico, dar nu a jucat neaparat mai bine decat Madridul", se precizeaza in cotidianul Marca.

"Rezultatul nu reflecta ceea ce s-a intamplat in meci. Real nu merita sa piarda, trebuia sa obtinem cel putin o remiza. Am avut doua ocazii foarte clare prin Cristiano si Marcelo. A venit golul lui Ibrahimovic, dar am avut si noi sansele noastre pe final", a declarat Manuel Pellegrini, antrenorul galacticilor.

"A fost un meci foarte complicat, dar cel mai important este ca am castigat cele trei puncte. Am avut parte de un adevarat spectacol, cu doua echipe in care am vazut o multime de jucatori talentati", a declarat Xavi.

"A fost cel mai bun Real care a venit in ultima perioada pe Nou Camp, dar cu toate acestea cred ca am meritat victoria. Succesele cu Inter si cu Real au demonstrat ca suntem una dintre cele mai bune formatii din lume" - Joan Laporta, presedinte FC Barcelona.

Barcelona a invins cu 1-0 pe Real Madrid in marele derbi al campionatului spaniol de fotbal, rezultat in urma caruia catalanii au revenit pe prima pozitie a clasamentului din Primera Division.