Planurile lui Everton pentru un nou stadion in Knowsley au fost respinse de catre guvern. John Denham, secretarul de stat pentru comunitati si administratia locala a respins proiectul de 400 milioane de lire sterline, exprimandu-si ingrijorarea asupra posibilelor efecte nocive asupra "vitalitatii si viabilitatii" comunitatilor locale.

Everton planuia sa paraseasca actuala locatie, Goodison Park, si sa construiasca un nou stadion de 50.000 de locuri, alaturi de un complex comercial. Planurile au fost examinate de catre guvern intr-o ancheta publica in perioada noiembrie 2008-februarie 2009 si se astepta ca acest proiect sa creeze 7.000 de locuri noi de munca. Decizia finala a fost insa nefavorabila lui Everton.

Directorul executiv al Everton, Robert Elstone a declarat ca decizia este dezamagitoare dar a subliniat ca vor cauta in continuare noi locatii pentru stadion. "Evident, suntem dezamagiti de aceasta decizie deoarece am simtit ca am prezentat un proiect convingator. Acest proiect ar fi adus beneficii atat clubului nostru, cat si oamenilor din Knowsley. Acum ne vom regrupa si consideram ca nu ni s-au inchis inca toate usille. Vanatoarea pentru gasirea unei noi locatii se va intensifica", a mentionat Elstone, citat de AP.

Consiliul Local din Knowsley a sprijinit acest proiect: "Suntem extrem de necajiti din cauza acestei decizii deoarece acest proiect ar fi furnizat mii de locuri de munca noi, alaturi de alte facilitati si atragerea de noi investitii".

Nu toata lumea a privit aceasta decizie cu amaraciune. Dave Kelly, presedintele gruparii suporterilor Keep Everton in our City (KEIOC) a laudat decizia de a refuza proiectul, declarand ca acesta reprezenta un risc de neconceput pentru Everton, atat din punct de vedere al pretului cat si al locatiei alese. "Decizia ar trebui privita ca fiind una pozitiva, deoarece am fost salvati de la drumul spre mediocritate", a declarat Kelly, potrivit BBC.