Atacantul italian Luca Toni a primit o amenda de 25.000 de euro de la clubul sau, Bayern Munchen, ca urmare a declaratiilor sale referitoare la antrenorul olandez Louis van Gaal. Sportivul de 32 de ani a fost suspendat, iar managerul general al formatiei germane a declarat ca soarta italianului la echipa depinde de scuzele lui Toni.

Luca Toni a declarat, marti, pentru postul italian de televiziune RAI 3, ca nu se mai intelege cu antrenorul van Gaal, relatia celor doi fiind foarte proasta. Italianul a adaugat ca isi doreste sa se intoarca in Serie A si implicit la echipa nationala. Declaratiile lui Toni nu au fost pe placul antrenorului, italianul nefacand parte din lotul lui Bayern pentru meciul de miercuri seara din Liga Campionilor.

In consecinta, oficialii lui Bayern i-au aplicat italianului o amenda de 25.000 de euro. Uli Hoeness, managerul general al lui Bayern a declarat ca viitorul lui Toni depinde de scuzele sportivului: "Comentariile sale sunt inacceptabile. I s-a dat o amenda in valoare de 25.000 de euro, dar noi inca asteptam scuze. Daca isi va cere iertare, atunci cred ca mai are sanse la Bayern".

Luca Toni a fost sanctionat de catre Bayern si la inceputul lunii noiembrie, atunci cand a parasit stadionul fara acordul staff-ului, dupa meciul din campionat cu Schalke 04.

Luca Toni si-a exprimat dorinta de a parasi clubul cat mai curand, iar italianul nu duce lipsa de oferte, fiind dorit de Roma si Valencia. Daca nu "va avea meciuri in picioare", Toni risca sa nu fie convocat la nationala Italiei pentru Cupa Mondiala 2010 din Africa de Sud.