Cluburile scot din nou bani din visterie pentru incidentele provocate de suporteri. Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a hotarat ca FC Timisoara sa primeasca o amenda de 20.000 de lei, pentru modul in care fanii banateni au decis sa se bucure dupa golurile marcate de Gigel Bucur in poarta dinamovistilor, in meciul din etapa a 14-a a Ligii 1.

Incidentele provocate de fanii banateni ii vor costa pe oficialii clubului timisorean 20.000 de lei, decizia Comisiei de Disciplina a LPF fiind irevocabila. Nici vasluienii nu au scapat de amenda. Clubul moldovean a primit avertisment si o amenda in valoare de 2.000 pentru incitarea publicului prin statia de amplificare in partida cu CFR Cluj, din etapa a 14-a a Ligii 1.

De asemenea, LPF a stabilit data la care se va rejuca partida Otelul Galati - Astra Ploiesti, amanata din cauza imbolnavirii de gripa noua a jucatorului Astrei, Abel Valdez. Astfel intalnirea din etapa a 15-a dintre cele doua formatii va avea loc in 1 decembrie 2009, de la ora 14:00.

Alte decizii ale Comisiei de Disciplina a LPF, potrivit comunicatului de presa:

"FC Astra Ploiesti vs. Dokic Dusan – ratificare – In baza art.42, alin.6.1. se ratifica Decizia nr.13/11.11.2009 a clubului FC Astra Ploiesti.

FC International C.Arges – FC Unirea Urziceni – eliminari – In baza art.63.2.4. se sanctioneaza jucatorii Kone Koumatien (FC International C.Arges) si Bordeianu Valeriu (FC Unirea Urziceni) cu suspendare pentru 2 (doua) etape si o penalitate de 2.000 lei fiecare.

FC Rapid vs. CS Gaz Metan Medias – abateri oficiali – in baza art.15 se sanctioneaza magazionerul FC Rapid Bucuresti, dl. Mateias Cornel, cu avertisment.

FC Poli Iasi vs. CS Pandurii Tg.Jiu – eliminare si abateri oficiali – In baza art.15 din RD se sanctioneaza delegatul echipei CS Pandurii Tg.Jiu, dl. Tambu Ion, cu avertisment. In baza art.63.2.4. se sanctioneaza jucatorul Murgan Madalin cu suspendare pentru 2 jocuri si o penalitate sportiva de 2.000 lei".