Dupa victoria cu Sevilla, scor 1-0, Unirea a devenit prima echipa din Romania care a acumulat opt puncte in cea mai importanta competitie de club din Europa (noul format), Urziceniul fiind la un pas de optimile Champions League. Dupa rezultatele de exceptie obtinute in aceasta toamna, ialomitenii au fost recompensati pe masura de UEFA.

Prin calificarea in grupele Ligii Campionilor, Urziceniul a luat dintr-un foc 7.1 milioane de euro de la forul european. Campioana Romaniei a reusit 8 puncte pana in acest moment in Grupa G, ceea ce inseamna o reteta financiara de 2.2 milioane de euro (se acorda 300.000 de euro la egal si 0.8 milioane de euro la o victorie).

Pe langa aceste sume importante, Chelsea de Ialomita poate castiga alte 3 milioane de euro, daca echipa reuseste cel putin un egal la Stuttgart, obtinand astfel calificarea in optimile competitiei (o premiera absoluta pentru Liga 1).

Cu o cota de piata de doar 21.6 milioane de euro, Urziceniul este una dintre echipele sarace ale Champions League, cel mai bine cotat jucator al campioanei fiind Vasile Maftei (1.8 milioane de euro). Urmeaza in ierarhie Arlauskis (1.5 milioane de euro) si George Galamaz (1.4 milioane de euro).

De asemenea, nu trebuie uitati nici banii din transmisiile tv, Unirea primind 655.000 de euro pentru fiecare partida disputata in C1 si transmisa in direct la televizor (in total pana acum - 3.275.000 de euro).

Unirea Urziceni este echipa romanesca cu cele mai mari incasari in 2009, munca depusa de Dan Petrescu si compania fiind recompensata pe masura de UEFA.

Daca punem la socoteala si banii veniti din bilete (in jur de 800.000 de euro), Unirea a adunat in total aproximativ 13.3 milioane de euro, suma consistenta pentru o perioada de profunda criza economica.

Ca o comparatie, anul trecut Steaua a castigat 6.88 milioane de euro din Champions League (aproximativ 11 milioane de euro in total de pe urma prezentei in cupele europene), iar CFR Cluj a incasat de la UEFA 7.6 milioane de euro (in total in jur de 10 milioane de euro).