Fostul director general al echipei italiene Juventus Torino, Luciano Moggi, alaturi de alti doi fosti conducatori ai clubului, Antonio Giraudo şi Roberto Bettega, au fost achitati in procesul in care erau acuzati de falsificare de conturi, evaziune fiscala si frauda sportiva, informeaza AFP.

Procurorii au cerut intre doi si trei ani de inchisoare pentru cei trei, dar judecatorul Dante Gibunel a hotarat, marti, sa-i achite din "lipsa de probe". "Acesta este un triumf al justitiei", a declarat Andrea Galasso, avocatul unuia dintre acuzati.

La inceputul anului 2009, Moggi si fiul sau au fost gasiti vinovati in cazul de coruptie Calciopoli, fiind condamnati la 18, respectiv 14 luni de inchisoare. In 2006, fostii conducatori ai clubului au fost acuzati ca au amenintat mai multi fotbalisti sa semneze contracte cu firma de impresariat sportiv Gea World, condusa de fiul lui Luciano Moggi, Alessandro, si au influentat mai multi arbitri. In urma acestui scandal Moggi si Giraudo au fost suspendati pe o perioada de cinci ani din orice activitati ce au legaturi cu fotbalul, iar Juventus a fost retrogradata in B, fiindu-i anulate si doua titluri de campioana.