Presedintele FIFA Sepp Blatter a convocat o intrunire extraordinara a Comitetului Executiv pentru a clarifica si sanctiona incidentele petrecute in ultima perioada in lumea fotbalului. In cadrul intalnirii se va discuta si despre cazul "hentului lui Thierry Henry" ce a dus la calificarea Frantei la Cupa Mondiala 2010 in dauna selectionatei Irlandei.

"Dupa evenimentele recente din lumea fotbalului, si anume a incidentelor din play-off-urile Cupei Mondiale 2010 din Africa de Sud, a arbitrajului si a iregularitatilor de pe piata pariurilor din fotbal, Presedintele FIFA a convocat o reuniune extraordinara a Comitetului Executiv", se arata pe site-ul oficial al forului mondial.

Incidentul in care a fost implicat jucatorul Barcelonei, Thierry Henry, va fi adus in discutie, fotbalistul putand primi o suspendare de 1-2 meciuri. Comitetul Executiv FIFA va discuta in cadrul aceleiasi sedinte punerea in practica a ideii inaintata de presedintele UEFA, Michel Platini, cu privire la introducerea a doi noi arbitri in meciurile de fotbal. Acest procedeu este testat in grupele Europa League, dar evenimentele recente din fotbal ar putea duce la introducerea definitiva a asistentilor suplimentari.

Reuniunea extraordinara a Comitetului Executiv va avea loc in 2 decembrie 2009 (Cape Town), cu doua zile inainte de tragerile la sorti pentru Cupa Mondiala.