Dupa 12 de asteptare si de frustrari, Timisoara a reusit sa castige o disputa in campionat impotriva marelui rival de la Dinamo. Golurile izbavitoare i-au apartinut lui Gigel Bucur, atacantul de buzunar al banatenilor punctand in minutele 67 si 86. In finalul confruntarii de pe Dan Paltinisanu, Marius Niculae a ratat o lovitura de la 11 metri.

Timisoara incepea partida cu Dinamo cu gandul ca sunt deja 12 ani de cand nu a cunoscut gustul victoriei impotriva marelui rival bucurestean. Disputa de pe Dan Paltinisanu nu a rupt insa gura targului in prima repriza, cele doua echipe pacalind fotbalul minute in sir.

A doua repriza incepe in acelasi stil, iar meciul parea a fi condamnat sa se incheie cu o remiza alba. A venit insa minutul 67, atunci cand o greseala lui Tamas a fost prompt speculata de Gigel Bucur. Timisoara deschidea scorul, iar partida avea sa se dinamizeze.

Pe fondul unei erori monumentale a lui Rusu, acelasi Bucur reuseste dubla in minutul 86, iar Dinamo era ingenuncheata dupa doua greseli mari ale defensivei.

Cainii puteau bifa golul de onoare, dar penaltiul obtinut de Zicu (88') a fost ratat cu nonsalanta de Marius Niculae.

Timisoara invinge pe Dinamo cu 2-0 si scapa in acest fel de complexul alb-rosu.

"Vreau sa le multumesc acelor oameni care ma incurajau in continuare dupa acele esecuri si semiesecuri, iar acest lucru m-a facut sa vin in continuare cu placere la antrenamente si sa caut solutii. Acei oameni mi-au dat incredere in momentele grele. De multe ori le spun jucatorilor ca trebuie sa joace pentru suporteri, pentru oamenii care iubesc aceasta echipa si vin la stadion" - Ioan Ovidiu Sabau (gsptv).

"Nu am ce sa le reprosez jucatorilor, au incercat sa dea tot ce au putut. Doar nu au petrecut toata noaptea de ieri si acum s-au resimtit...Nu este un capat de tara, mai sunt meciuri de jucat in acest campionat. Ma bucur foarte mult ca partida a fost condusa de o brigada din strainatate, s-a inlaturat orice dubiu astfel"- Vasile Turcu (sportro).

Echipe:

FC Timisoara: Pantilimon - Bonfim, Luchin, Nibombe, Maxim - Chiacu, Alexa, Magera - Goga, Parks, Bucur

Rezerve: Taborda, Claudiu Ionescu, Borbely, Latovlevici, Arman Karamian, Curtean, S. Stancu

Dinamo: Curca - Molinero, L. Goian, Tamas, Pulhac - Torje, N'Doye, L. Rus, Bostina - Cl. Niculescu, Andrei Cristea

Rezerve: Matache, Scarlatache, D. Grigore, Diabate, Ad. Cristea, Zicu, M. Niculae