Rafael Nadal a fost invins in primul sau meci din Grupa B a Turneului Campionilor ce se desfasoara in arena O2 de la Londra. Spaniolul numarul doi mondial nu a putut tine pasul cu Robin Soderling si a pierdut in doua seturi: 4-6, 4-6.

"Am reusit sa joc foarte bine la punctele importante si am servit bine. Drumul e lung dar am inceput foarte bine cu aceasta victorie. Nu e rau sa castigi in fata numarului doi mondial. Trebuie sa o iau incet si sper ca duminica sa fiu multumit de ceea ce am realizat. In trecut am avut probleme din cauza accidentarilor, dar acest an a fost de departe cel mai bun", a declarat dupa meci Robin Soderling.

Norocosul Soderling, care participa la Turneul Campionilor gratie retragerii lui Andy Roddick, a inceput relaxat jocul si si-a castigat serviciul. Nadal comite o dubla greseala si ii da posibilitatea adversarului sa conduca: 40-15. Backhand-ul spaniolului se opreste in fileu si Soderling conduce detasat, dupa ce isi face din nou serviciul: 3-0. Nadal reuseste break-ul pentru a egala situatia pe tabela: 3-3. Suedezul profita de o serie de greseli nefortate ale lui Nadal si isi adjudeca primul set: 6-4.

In debutul setului secund ambii jucatori isi fac serviciul, iar primul break ii apartine spaniolului. Nadal preia conducerea "ajutat" de o dubla greseala a lui Soderling. Numarul doi mondial nu are timp prea mult pentru a se bucura deoarece suedezul reuseste rebreak-ul. Soderling ataca si se dovedeste inspirat in momentele cheie ale partidei. Inca un break la 5-4 in favoarea sa si Soderling castiga meciul fructificand a treia minge de set.

Urmatorul meci din Grupa B: Novak Djokovic - Nicolay Davydenko, luni, ora 23:30, sport.ro