Hentul lui Henry din barajul cu Irlanda a facut rapid inconjurul lumii, atacantul francez fiind criticat aspru pentru fapta sa considerata "o mare hotie". Vizibil marcat de cele spuse la adresa sa, fotbalistul Barcelonei a vrut sa se retraga din nationala Cocosilor Galici, informeaza L'Equipe.

"In orele de dupa acest joc m-am simtit singur, cu adevarat singur. A fost foarte greu. Totul a pornit de la o fază de joc si s-a ajuns departe, mult prea departe. Am declarat ca mi-a parut rau, atat pe teren, cat si in afara acestuia. Pot, eventual, sa-mi reprosez explozia pe care am avut-o dupa gol. Nu ar fi trebuit sa fac asta. Insa, sincer, a fost ceva incontrolabil. Dupa tot ceea ce mi s-a intamplat, am fost aproape de a spune pas", a declarat Henry.

Thierry a fost pus la zid de irlandezi dupa calificarea cu cantec a Cocosilor Galici la Cupa Mondiala, iar fotbalistul a precizat ca pentru nationala tarii sale ar fi dispus la orice sacrificiu.

"Da, mi-am pus aceasta intrebare daca sa renunt sau nu, iar fara sprijinul apropiatilor nu as fi ajuns probabil la aceeasi concluzie. Am venit intotdeauna sa lupt pentru echipa Frantei. Ca un caine. Nu am sarit niciodata o selectie. Mi-am pus in pericol chiar viitorul de la FC Barcelona pentru a merge sa joc pentru echipa nationala. In cele din urma, m-am decis sa nu renunt", a conchis fotbalistul campioanei Spaniei.

Dupa 1-0 in Irlanda si 1-1 pe Stade de France in baraj, Franta s-a calificat la Cupa Mondiala din Africa de Sud (2010).