Raymond Domenech nu intelege de ce Franta este aratata cu degetul si pusa la colt dupa hentul lui Henry din barajul cu Irlanda, antrenorul Cocosilor Galici precizand ca este ceva normal ca din cand in cand se se mai intample si erori de arbitraj. "Nu am vazut hentul respectiv initial, dar nu cred ca se poate vorbi de inselatorie", a precizat tehnicianul.

"Pe teren, nu am vazut hentul respectiv. Dupa aceea, am urmarit inregistrarile video si am constatat ca a fost, pur si simplu, doar o eroare de arbitraj. Este vorba doar de o faza de joc, nu de o inselatorie. De aceea, nu inteleg de ce sa ne cerem scuze", a precizat Domenech citat de L'Express.fr.

Domenech este de parere ca toti cei care iubesc Franta sunt incantati de aceasta calificare, antrenorul precizand ca nationala Cocosului Galic nu are de ce sa isi ceara scuze catreIrlandadupa o presupusa calificare frauduloasa la Cupa Mondiala.

"Toti cei care iubesc echipa Frantei sunt bucurosi pentru aceasta calificare. Bucuria este insa umbrita de evolutia slaba a jucatorilor francezi, a arbitrului si, totodata, de reactia mass-media. Nu inteleg de ce suntem prezentati drept vinovati" - Raymond Domenech.

In apararea sa, antrenorul aduce aminte de reusita lui Maradaona din partida cu Anglia de la Campionatul Mondial din 1986, atunci cand Butoiasul Atomic a punctat cu mana, iar aceasta executie a fost considerata extraordinara.

"Nu ne vom face hara-kiri doar pentru ca arbitrul s-a inselat si, de aceasta data, in favoarea noastra!", a conchis tehnicianul care va incasa aproximativ 862.000 de euro pentru calificarea la turneul final din Africa de Sud.

Franta s-a calificat la Cupa Mondiala dupa 1-1 pe Stade de France cu Irlanda (in tur Cocosii castigasera cu 1-0), golul gazdelor fiind marcat de Gallas (104') dupa un dublu hent al lui Thierry Henry.