Dermot Ahern, ministrul Justitiei din Irlanda, a facut o plangere catre FIFA in care cere rejucarea partidei cu Franta, contand pentru barajul de calificare la Cupa Mondiala de Fotbal din 2010, informeaza The Times. Cocosii Galici s-au calificat in urma unei faze in care Thierry Henry a comis un hent evident in minutul 104.

"Probabil ca nu vor accepta solicitarea noastra deoarece suntem o natiune mica in fotbalul mondial, dar trebuie sa le punem in vedere acest lucru. Macar atat putem face pentru miile de fani. Altfel, daca rezultatul va fi mentinut, se va induce ideea ca daca trisezi, atunci vei castiga", a declarat oficialul irlandez.

Henry, cel inculpat, a recunoscut imediat dupa partida ca a atins mignea cu mana, dar a precizat ca decizia finala i-a apartinut centralului si nu lui.

"Henry a admis ca a atins mingea cu mana si ca i-a spus acest lucru arbitrului. Milioane de fani au observat ca a fost un hent dublu, asta ca sa nu mai mentionam de ofsaid. Le-am cerut directorului executiv al Federatiei, John Delaney, si vicepresedintelui Des Casey, sa solicite FIFA rejucarea partidei", a conchis Dermot Ahern pentru The Times.

Reactia irlandezilor este insa sortita esecului, fiind sanse aproape de zero ca FIFA sa ia vreo masura de rejucare a partidei de pe Stade de France.

"Este imposibil ca aceasta partida sa se rejoace, acest lucru fiind impotriva regulilor jocului. Chiar daca rezultatul a fost sau nu influentat, va ramane scorul consemnat pe tabela la finalul disputei", a declarat unul dintre oficialii FIFA.

Franta si Irlanda au remizat, scor 1-1, pe Stade de France, rezultat care i-a trimis pe elevii lui Raymond Domenech la Cupa Mondiala de Fotbal (in tur a fost 1-0 pentru Cocosii Galici).