Slovenia se descurca de minune in partidele de baraj, dupa Romania in 2001 venind randul Rusiei sa fie eliminata de sloveni. Echipa pregatita de Matjaz Kek a invins cu 1-0 si a lasat trupa lui Guus Hidink in afara Cupei Mondiale de Fotbal. Golul lui Zlatko Dedic (44') a fost decisiv.

Demn de mentionat este faptul ca rusii au incheiat disputa cu doi jucatori mai putin pe teren, Alexander Kerjakov (67') si Yuri Jirkov (92') primind cartonasul rosu.

Cum in tur rusii castigasera cu 2-1, Slovenia s-a calificat la turneul final mondial gratie reusitei din deplasare.

Echipe:

Slovenia: Handanovic - Brecko, Suler, Cesar, Jokic - Birsa (Pecnik 78), Radosavljevic, Koren, Kirm - Novakovic, Dedic (Stevanovic 90). Antrenor: Matjaz Kek.

Rusia: Akinfeev - Aniukov, Ignasevich, Berezuţki, Yanbaiev (Semak 46) - Denisov, Zirianov - Arsavin, Bilialetdinov (Pogrebniak 77), Jirkov - Pavliucenko (Kerjakov 45). Antrenor: Guus Hiddink.

Este al doilea Campionat Mondial la care Slovenia participa dupa cel din 2002, din Japonia si Coreea de Sud. Atunci, slovenii s-au calificat dupa ce au eliminat nationala Romaniei (2-1 in tur, 1-1 in retur).

Vezi aici golul care i-a calificat pe sloveni: