Moartea portarului german Robert Enke a indurerat intreaga lume a fotbalului. Fotbalistul nu a putut sa treaca peste depresia puternica de care suferea de cativa ani si a hotarat sa se sinucida. Coechipierii sai au hotarat sa compuna o scrisoare postuma inainte ca nationala Germaniei sa sustina, miercuri, primul meci de la disparitia lui, impotriva selectionatei Coastei de Fildes.

Scrisoarea jucatorilor germani catre Robert Enke, publicata pe site-ul oficial al Federatiei Germane de Fotbal:

"Draga Robert,

Am fost impreuna mult timp si ne-am gandit la tine. Am tacut, am plans impreuna si am cautat raspunsuri, dar nu am gasit decat alte intrebari. De ce nu am putut sa te ajutam? De ce nu ne-ai spus problemele tale? De ce nu e posibil in acest sport competitiv, in societatea noastra competitiva sa fii capabil sa vorbesti deschis despre temeri si boli?

Este un gand dureros pentru noi ca tu probabil te-ai simtit singur chiar daca erai alaturi de noi. De cate ori trebuie sa fi simtit ca ai putea pierde mai mult decat un meci de fotbal? Pentru tine era o miza mult mai mare decat pentru oricare dintre noi.

Ne vei lipsi. Pe drumul spre stadion, in vestiare, in careu. Iti vom simti lipsa pentru ca erai un portar extraordinar. Dar mai presus de toate, pentru ca erai o persoana remarcabila. Azi vom juca pentru Germania, jucam pentru fani. Dar cel mai important este ca vom juca pentru tine. Pentru un prieten bun a carui moarte ne-a unit mai mult.

Suntem o echipa. Si tu vei face parte intotdeauna din aceasta echipa".

Jucatorii germani vor purta banderole negre pe brat, iar tricoul lui Enke va fi pus pe banca pe toata durata meciului cu reprezentativa Coastei de Fildes, de miercuri. Federatia Germana de Fotbal planuieste organizarea unui meci in memoria lui Enke si se gandeste sa puna bazele unei fundatii ce va ajuta la cercetarile in domeniul depresiei.