Fundasul Cristian Sapunaru a fost suspendat pentru urmatoarele doua partide ale echipei nationale de fotbal si amendat cu 1000 de euro, informeaza frf.ro, dupa ce a avut un comportament inadecvat la intoarcerea tricolorilor din Polonia (a injurat un jurnalist si a facut scandal pe aeroport). Dupa Mutu si Cristea, fotbalistul celor de la Porto este al treilea jucator lasat in afara echipei din cauza comportamentului.

Vizibil iritat de faptul ca a fost suspectat de consum de bauturi alcoolice, Sapunaru si-a varsat nervii pe un cameraman, fotbalistul celor de la FC Porto facand scandal pe aeroportul Henri Coanda la intoarcerea din Polonia.

"E suparator pentru mine, trebuie sa spui stop, nu mai merge asa, suntem pe ultimul loc in Europa, nu avem si noi vreo vina? Astfel de situatii nu ar trebui sa existe niciodata la o echipa nationala, am vorbit marti cu Sapunaru, i-am spus... Cristi, joci la Porto, ai o familie, trebuie sa fii un exemplu la echipa nationala! Si la Paris a avut o disputa cu un jurnalist. E posibil sa nu mai fie convocat la nationala!", a declarat Razvan Lucescu la gsptv.

Sapunaru este al treilea fotbalist care nu va mai face parte din lotul primei reprezentative din cadrul comportamentului inadecvat, dupa ce Adrian Mutu si Adrian Cristea au parasit pentru moment circuitul echipei nationale.

Conducerea tehnica a reprezentativei Romaniei a decis sa ia urmatoarele masuri impotriva jucatorului Sapunaru:

1. Acesta nu va mai fi convocat la urmatoarele doua meciuri ce vor fi sustinute de nationala Romaniei

2. Jucatorul va achita, cu ocazia primei actiuni la care va fi convocat, o amenda in valoare de 1.000 de euro, el incalcand atat regulile de comportament fata de toti cei implicati (coechipieri, staff medical, staff tehnic), cat si cele de comportament fata de oamenii din jur (public, jurnalisti, conducerea FRF si ceilalti oficiali), se scrie pe frf.ro.

"Nationala si componentii ei reprezinta, sau ar trebui sa reprezinte, modele pentru ceilalti fotbalisti si indeosebi pentru cei tineri, fie ei aspiranti la o cariera in sportul-rege sau iubitori ai fotbalului", au declarat oficiali ai FRF-ului in legatura cu cazul Sapunaru.