Diego Armando Maradona a scapat ieftin dupa insultele aduse jurnalistilor Argentiniei. Selectionerul a fost suspendat, duminica, pentru o perioada de doua luni si a primit o amenda de 25.000 de franci elvetieni (16.500 euro). Pedeapsa primita de la FIFA este considerata de argentinieni prea mica, jurmalistii asteptandu-se la 5 luni suspendare si o amendacu mult mai multe zerouri.

Maradona a fost suspendat, incepand din 15 noiembrie, din toate activitatile legate de fotbal, selectionerul putandu-si relua activitatea in 15 ianuarie. "Comisia a luat aceasta decizie dupa o intalnire de trei ore la sediul central al FIFA, din Zurich. Antrenorul Argentinei a fost audiat de catre comisie timp de 40 de minute si si-a cerut scuze fata de FIFA si lumea fotbalului. Comisia a luat in considerare aceste scuze si sincerele regrete aratate de Maradona, decizia finala fiindu-i adusa la cunostinta selectionerului la sfarsitul intalnirii", se arata in comunicatul FIFA.

Presa argentiniana, tinta principala a insultelor lui Maradona considera prea mica pedeapsa aplicata selectionerului. "Se asteptau la cinci luni, cinci partide oficiale si o amenda cu mai multe zerouri. Cu toatre acestea FIFA a decis sa-l suspende doar doua luni", scriu ziaristii de la "Ole".