Cu toate ca echipa pregatita de el se afla pe primul loc in Liga 1, Antonio Conceicao s-a vazut demis de pe banca CFR-ului, fosta campioana a Romaniei fiind o adevarata devoratoare de tehnicieni in ultimele sezoane. Portughezul a fost cel de-a 12-lea antrenor din mandatul lui Arpad Pazskany in Gruia.

Conceicao a intrat cu brio in grupul select al antrenorilor care au fost demisi cu toate ca echipele pe care le pregateau se aflau pe prima pozitie in ierarhie (Zenga la Steaua, Andone la Dinamo si Dusan Uhrin Jr la Timisoara).

Reprosurile care i se aduc lusitanului sunt ca a pierdut vestiarul si ca a cedat puncte impotriva unor echipe slab cotate.

Sapte antrenori a avut CFR-ul de la promovarea in Liga 1, Conceicao fiind pe locul trei la numarul de meciuri state pe banca tehnica a feroviarilor, lusitanul fiind intrecut doar de Dorinel Munteanu si de Ioan Andone.

Sosit la Cluj pe 5 aprilie 2009, Antonio Conceicao a reusit ca castige Cupa Romaniei cu ceferistii. Portughezul este antrenorul strain cu cele mai multe partide bifate la CFR, acesta depasindu-l pe Cristiano Bergodi cu o disputa (are 25 de meciuri, iar Bergodi doar 24).

Vezi aici topul antrenorilor de la CFR dupa numarul de partide din Liga 1, Cupa Romaniei si cupele europene (conform Faclia de Cluj):

1. Dorinel Munteanu - 49 meciuri (40 in Liga I, unul in Cupa Romaniei, 8 in Intertoto)

2. Ioan Andone - 47 meciuri (40 in Liga I, 5 in Cupa Romaniei, 2 in Cupa UEFA)

3. Antonio Conceicao - 37 meciuri (25 in Liga I, 5 in Cupa Romaniei, 6 in Liga Europei, plus finala Supercupei Romaniei)

4. Aurel Sunda - 34 meciuri (30 in Liga I, 2 in Cupa Romaniei, 2 in Intertoto)

5. Cristiano Bergodi - 26 meciuri (24 in Liga I, 2 in Cupa Romaniei)

6. Maurizio Trombetta - 19 meciuri (11 in Liga I, 2 in Cupa Romaniei, 6 in Liga Campionilor)

7. Ales Jindra & Dusan Uhrin jr. - 5 meciuri in Liga I.