O simpla schimbare a unor jucatori poate pecetlui soarta unui meci. Asa s-a intamplat si in cazul echipei portugheze Portimonese, a carui antrenor a facut o inlocuire inspirata in minutul 91, introducand in teren un portar de doar 19 ani. Tanarul nu a avut nicio parada spectaculoasa, ba chiar meciul de joi cu Academica din Carlsberg Cup s-a incheiat 0-0. Cum a avut totusi castig de cauza Portimonese? Dupa o regula mai putin obisnuita.

In Grupa A din Carlsberg Cup, trei echipe (Portimonese, Academica si Beira-Mar) au terminat la egalitate. Urmatorul criteriu de departajare a fost golaverajul, dar si la acest capitol cele trei echipe au fost la egalitate. Regulile competitiei spun ca urmatorul criteriu de departajare este cel al mediei de varsta a jucatorilor folositi in comptitie. Astfel, echipa cu cea mai mica medie de varsta se califica in runda urmatoare.

Portimonense s-a calificat gratie inspiratei miscari a antrenorului. In minutul 91, tehnicianul a introdus pe teren un portar de doar 19 ani. Astfel, media de varsta a echipei a scazut pana la 24,5 ani, calificandu-se in faza superioara. Academica a avut o medie de varsta de 24,6 ani, iar Beira Mar de 25,4 ani, informeaza portugoal.net.