Atacantul francez Andre-Pierre Gignac se mandreste cu originile sale si declara ca stilul sau combativ de joc este o consecinta a faptului ca este tigan. In varsta de 23 de ani, jucatorul lui Toulouse nu se da indarat de la nimic atunci cand este pe teren: 'Noi nu gandim prea mult, doar muncim din greu".

"Asa este un tigan care joaca fotbal. Cand te uiti la varul meu Jacques Abardonardo vezi ca nu e foarte talentat, dar e un luptator, e un caine care nu renunta niciodata. Urmareste fiecare balon si e gata oricand sa-si dea viata pe teren. Acelasi lucru e valabil si pentru mine. Noi nu gandim prea mult, doar muncim din greu", a declarat Gignac pentru publicatia franceza So Foot, citat de Inside World Soccer.

"Provin dintr-o familie de tigani spanioli, dar am fost adoptat de Manouches (tiganii din Franta). Am crescut cu ei, sotia mea e Manouche si automat fiul meu e la fel. Familia mea traieste in caravane si lucreaza in piata. Cand primesc haine i le dau soacrei mele pentru a le vinde in piata. Cateodata ma duc cu ea si stau in spatele tejghelei", a marturisit atacantul nationalei Frantei.

"Tiganilor le plac petrecerile mari. Fac mancare cat pentru 100 de persoane, chiar daca la petrecere sunt doar 30. Mancam si bem mult, ne jucam, mergem la vanatoare. Imi place foarte mult sa vanez iepuri si caprioare, dar nu sunt sigur ca avem voie sa mai facem asta", a adaugat francezul.