Gestul disperat al portarului de la Hanovra, care s-a sinucis aruncandu-se in fata trenului a indoliat intreaga Germanie. Vaduva lui Robert Enke a sustinut, miercuri, o conferinta de presa in care a dezvaluit motivul ce l-a impins spre un asemenea gest: suferera de depresie si ii era frica sa nu o piarda pe fiica sa.

Enke a fost tratat pentru prima data de depresie si anxietate de performanta in 2003, in timpul in care era jucatorul celor de la FC Barcelona. Din acest motiv, germanul a avut o singura aparitie in Primera Division. Enke nu a vrut sa faca publica boala sa deoarece se temea sa nu o piarda pe fiica sa Leila, adoptata in luna mai a acestui an, la trei ani dupa ce fiica lor biologica a murit la varsta de doi ani din cauza unei afectiuni rare la inima.

Teresa si psihologul lui Robert, Valentin Markser au sustinut, miercuri, o conferinta de presa incercand sa lamureasca publicul asupra tragicului eveniment.

"Am incercat sa fiu aici pentru el, ii spuneam ca fotbalul nu inseamna totul, sunt multe alte lucruri frumoase in viata si ca nu va ramane fara speranta. Am avut-o pe Lara, acum o aveam pe Leila. Intotdeauna am vrut sa il ajut sa treaca peste aceasta boala. El nu vroia sa se afle de frica. Era speriat ca o va pierde pe Leila. Se gandea la ce va spune lumea cand vor afla ca tatal copilului sufera de depresie. Robert a iubit-o pe Leila pana la sfarsit. In momentele acute de depresie era o perioada foarte grea. Credea ca nu mai are nicio speranta pentru a se recupera", a declarat Teresa Enke, potrivit presei germane.