Campania de calificare a Frantei pentru Cupa Mondiala din 2010 nu a fost una deloc buna, iar cocosii galici vor juca, sambata, prima mansa a meciului de baraj cu selectionata Irlandei pentru a obtine un bilet la turneul din Africa de Sud. Presiunea si emotiile de dinainte de joc l-au facut pe fundasul francez de la Manchester United sa urasca verdele, renuntand chiar si la bautura sa preferata.

"De cateva zile am impresia ca anumite persoane se imbraca in verde in mod intentionat. Poate asta e doar in imaginatia mea, dar intr-una din zilele trecute am deschis o sticla de Sprite, m-am uitat atent la ea si am decis ca va trebui sa-mi schimb bautura. In clipa in care vad ceva verde ma gandesc instantaneu la Irlanda", a declarat Evra, potrivit presei engleze.

"Colegii mei se amuza foarte tare pe seama mea. E normal, e exact ca atunci cand Anglia nu s-a calificat la Euro 2008 si imi intrebam coechipierii englezi daca vor telecomanda pentru a schimba canalul intre meciuri. Acum se intampla asta din nou. Darren Fletcher care joaca pentru Scotia mi-a zis ca ne vom petrece vara impreuna", a adaugat francezul.

In preliminariile CM 2010, Franta s-a clasat pe locul al doilea in grupa 7, la un punct de liderul Serbia. Tragerile la sorti ale barajului le-au scos francezilor in cale selectionata Irlandei, cu care se vor intalni in 14 si 18 noiembrie. Ultima data cand Franta nu a participat la CM a fost in 1994, din Statele Unite.