Misterul asupra mortii portarului Robert Enke pare sa se fi risipit dupa ce politistii germani au precizat ca au gasit o scrisoare de adio lasata de fostul goalkeeper al echipei Hanovra, informeaza Bild. Fotbalistul se confrunta cu unele probleme personale, dar nimeni nu credea ca se va ajunge la sinucidere.

Enke a murit dupa ce a fost lovit de un tren in apropierea casei sale, dupa primele investigatii sportivul murind pe loc. Au planat mai multe supozitii asupra decesului fostului jucator al Barcelonei, dar misterul a fost elucidat dupa ce a fost gasita o scrisoare de adio.

Portarul nationalei Germaniei s-a sinucis intr-un moment al vietii cand cariera sa inregistrase reale progrese. Dupa o perioada mai putin fasta petrecuta la Barcelona, Enke revenise la echipa nationala a Germaniei, fiind unul dintre cei mai apreciati portari din Bundesliga.

Pana in acest moment politia nu a facut public continutul scrisorii de adio a lui Enke, dar un lucru este clar: Robert s-a aruncat in fata unui tren care circula cu 160 de km/h.

Ce l-a impins spre sinucidere

Enke a trait o adevarata tragedie in momentul in care fetita sa Lara a murit din cauza unor afectiuni cardiace in urma cu trei ani. Au fost momente foarte grele pentru sportiv, iar multi au spus ca nu se va mai putea concentra niciodata la fotbal.

A reusit sa revina in prim-planul sportului rege dupa evolutii deosebite la Hanovra, dar din cauza unui virus stomacal a fost nevoit sa ia o pauza de peste doua luni de zile. Acest nefericit eveniment l-a lasat in afara echipei nationale, lucru greu de tolerat de portar. Cu toate ca selectionerul Germaniei l-a asigurat ca este in continuare in vederile sale, Robert era constient ca daca nu joaca nu va prinde Cupa Mondiala din Africa de Sud.

Emotionant este faptul ca Robert si-a pus capat zilelor foarte aproape de cimitirul unde este inmormantata fiica sa Lara."Trecea printr-o stare de puternica depresie", a declarat cu ochii lacrimi sotia Theresa.

Nu a mai raspuns la telefon

Primele griji in legatura cu starea portarului au aparut dupa ce aceasta nu a mai raspuns la telefon. Clubul a anuntat-o pe sotie, iar impreuna au alertat politia.

Trenul care i-a pus capat vietii lui Enke circula cu aproximativ 160 de km/h, sansele ca portarul sa supravietuiasca unui asemenea impact tinand de miracole. "Simt o tristete imensa", a declarat Franz Beckenbauer. "Intr-un asemenea moment, este imposibil sa gasesti cuvintele potrivite. Suntem in stare de soc si de profunda tristete. Sunt alaturi de familie si de coechipierii sai" - Michel Platini, presedintele UEFA.

Germania a anulat meciul amical cu Chile, programat sambata, echipa nationala fiind intr-o stare de soc dupa disparitia unuia dintre cei mai iubiti jucatori din circuitul primei reprezentative.

In varsta de 32 de ani, Robert Enke a adunat opt prezente in tricoul Germaniei, portarul evoluand de-a lungul carierei la formatii precum Borussia Monchengladbach (1996-1999), Benfica (1999-2002), FC Barcelona, Fenerbahce si Tenerife. Din anul 2004 el a aparat culorile echipei Hanovra 96.