Virusul gripei noi a lovit la Poli Iasi. Corneul Buta a fost testat, vineri, la Spitalul de Boli Infectioase Iasi si a fost diagnosticat ca fiind purtator al virusului A/H1N1, informeaza iasisport.ro. "Cred ca am luat virusul din vestiar, pentru ca alti jucatori s-au simtit rau inaintea mea", a declarat fotbalistul moldovean.

"Buta a fost diagnosticat ca fiind purtator al acestui virus dupa ce toata saptamana s-a simtit foarte rau. A facut un control si s-a dovedit ca are virusul A/H1N1", a confirmat Cristian Starica, presedinte Poli Iasi.

Alti coechipieri ai lui Buta au acuzat stari febrile, urmand ca in cazul in care se confirma si la ei prezenta gripei noi clubul sa isi suspende temporar activitatea.

"Eu m-am simtit rau saptamana trecuta. Am stat mai mult in casa, am incercat sa nu intru in contact cu nimeni. Acum sunt bine, am pofta de mincare, nu mai am temperatura. Cred ca am luat virusul din vestiar, pentru ca alti jucatori s-au simtit rau inaintea mea. Numai eu fiind testat insa, e normal sa se vorbeasca doar de mine. Oricum, initial mi s-a spus ca nu am gripa, ci doar o viroza, pentru ca astazi sa fiu anuntat de faptul ca am gripa noua", a declarat Buta.

Acesta este primul caz confirmat de gripa noua la un jucator de fotbal din Liga 1.