Romanii s-au obisnuit sa urmareasca turneele finale la televizor, iar acest lucru a fost confirmat si de catre selectionerul Razvan Lucescu, antrenorul tricolorilor fiind de parere ca nu va fi o drama daca Romania nu se va califica la EURO 2012."Daca ne calificam la EURO 2012, e un lucru important, daca nu, nu e nici o drama", a precizat Lucescu Junior.

"Cred ca in mandatul meu reprezentativa are un bilant pozitiv, mai ales in contextul momentului dificil traversat de fotbalul romanesc. Nu mai beneficiem de jucatori care sa evolueze la cluburi importante din strainatate, suntem in situatia de a construi, dar asta implica foarte multe aspecte. Vrem sa mergem corect inainte? Trebuie sa acceptam aceasta realitate si sa nu transmitem mesaje false. Daca ne calificam la EURO 2012, e un lucru important, daca nu, nu e nici o drama", a declarat Razvan Lucescu intr-o conferinta de presa.

Referindu-se la situatia lui Adrian Mutu de la echipa nationala, Lucescu Junior a completat: "Cati ani are Mutu? Cati ani are Cristea? Sunt eu primul lui antrenor ca sa-l educ? Ei trebuie sa fie modele, exemple, au ajuns la echipa naţionala si trebuie sa ii ajute pe coechipieri sa se integreze, sa faca tot ce depinde de ei pentru a se acomoda cu atmosfera din cadul lotului. Numai prin echipa reusesti si te poti remarca, nu ai cum sa fii la nivel inalt fara colectiv".

Selectionerul a vorbit si despre problemele cu care se confrunta Ciprian Marica, atacantul tricolorilor traversand o perioada mai putin fasta a carierei. "Marica a fost pana acum un om de baza al echipei nationale, e nevoie sa existe un anumit nucleu pe care sa se bazeze si relatiile de joc. Daca Ciprian va continua sa nu joace, atunci va fi, intr-adevar, o problema. Sunt jucatori care intra si fac parte din vederile mele, viitorul va decide cine ramane si cine nu", a conchis Razvan Lucescu.

Partida amicala dintre Polonia si Romania va avea loc, sambata, 14 noiembrie, de la ora 18.00, pe stadionul Legia. Disputa va fi in direct pe Tvr1 si Live Text pe HotNews.ro.