FC Timisoara nu izbuteste sa castige in fata liderului Grupei A din Europa League, Anderlecht si ramane cu doua puncte si sanse minime sa ajunga in primavara europeana. Condusi din minutul 29, banatenii au reinviat la golul lui Parks din repriza a doua, dar Boussoufa i-a adus cu picioarele pe pamant in minutul 69. Lovitura de gratie a dat-o Legear in prelungirile partidei, dupa un contra-atac incheiat superb cu un lob peste Pantilimon.

Timisorenii se intrec in greseli in debutul partidei, iar Anderlecht deschide scorul in minutul 29 profitand de gafele oaspetilor. Suarez transforma o lovitura de la 11 metri, dupa ce a fost faultat in careu de Maxim. O faza fixa reaprinde sperantele timisorenilor in repriza secunda. Parks se demarca si reia cu capul in poarta belgienilor dupa o lovitura de la colt in minutul 51. Golul egalizator aduce euforie in randul suporterilor banateni, care aprind torte, doua dintre acestea aterizand pe teren. Arbitrul opreste meciul pentru cinci minute, stadionul fiind invaluit in fum.

Boussoufa profita de o noua greseala a defensivei banatene si reia imparabil in poarta lui Pantilimon ('69). Un corner ratat al timisorenilor ii pune pe contra-atac pe belgieni. Dupa o cursa de aproximativ 60 m, Legear trimite un lob peste Pantilimon si inscrie pentru 3-1 in minutul 95.

Ioan Ovidiu Sabau: "Am incercat sa dam tot ce se poate. Am avut in fata adversari net superiori, dar chiar si la 1-1 am pus mari probleme adversarului. Puteam sa marcam de mai multe ori. Credeam ca mai putem inscrie, dar a venit acel gol stupid, care nu a anuntat nimic si a fost clar ca belgienii sunt jucatori pot juca si contraataca fara probleme. E nevoie de timp sa se construiasca o echipa". (gsp.ro)

Marian Iancu: "Diferenta nu este cea care a fost pe teren, putea sa iasa si mai bine. Sper ca pe masura ce inaintam si noi in aceasta competitie sa devenim si noi o forta. Vreau sa-i felicit pe cei care au venit alaturi de echipa, ma refer la suporteri, dar ii rog sa nu ne oblige sa luam masuri impotriva lor, pentru ca, pur si simplu, CV-ul nostru european este patat de aceste elemente pirotehnice care se arunca in teren. Toate astea se aduna, iar toate informatiile ne fac rau in Europa. Le multumesc ca au venit alaturi de noi, dar ii rog sa ramana civilizati, altfel suntem obligati sa luam masuri. Si asa se vor lua, iar lucrul asta pune presiune pe fotbalul pe care-l jucam noi. E pacat ca un club atat de minunat ca al nostru, curat, nepatat, sa aiba probleme cu suporterii" , a spus Iancu.CFR a inceput timid, nu am intrat foarte bine in teren. Am reusit sa egalam dupa ce am primit doua goluri. Din pacate am pierdut in prelungiri, dar o luam de la capat de acum. Ne gindim la meciul urmator". (prosport.ro)

Clasament Grupa A:

1. Ajax 8p

2. Anderlecht 8p

3. FC Timisoara 2p

4. Dinamo Zagreb 0p - penalizata cu 3 puncte

Echipe de start:

Anderlecht: Proto, Gillet, Juhasz, Mazuch, Deschacht, Kanu, Sare, Biglia, Boussoufa, Suarez, Lukaku

Rezerve: Cordier, Kruiswijk, Legear, Kouyate, Frutos, de Sutter, Rnic

FC Timisoara: Pantilimon, Bonfim, Scutaru, Nibombe, Maxim, Bourceanu, Alexa, Art. Karamyan, Bucur, Magera, Parks

Rezerve: Taborda, Stancu, Arm. Karamyan, Mera, Goga, C. Ionescu, Curtean