Steaua, Dinamo, CFR si Timisoara intra din nou in scena Europa League in aceasta seara. Daca bucurestenele vor reedita duelul romano turc (cu Fenerbahce si Galatasaray), clujenii si timisorenii incearca sa faca mai mult decat in urma cu doua saptamani impotriva Spartei Praga si a lui Anderlecht.

Grupa A:

Anderlech - Timisoara (20.00) (sport.ro)

Dinamo Zagreb - Ajax

Clasament

1 Anderlecht 5 (3-1)

2 Ajax 5 (3-2)

3 FC Timisoara 2 (0-3)

4 Dinamo Zagreb 0 (4-4)

Dinamo Zagreb a fost penalizata cu 3 puncte

Dupa 0-0 in tur pe Dan Paltinisanu, Timisoara incearca in Belgia sa marcheze si sa plece cu cel putin un punct, situatie in care elevii lui Ioan Ovidiu Sabau ar putea sa mai spere, cel putin teoretic, la calificare. Profitand de penalizarea formatiei din Zagreb, banatenii nu se mai afla pe ultimul loc in grupa, iar un succes (cu toate ca va fi foarte greu de obtinut in fata liderului) le-ar da timisorenilor sanse reale de a ajunge in primavara europeana.

Grupa F:

Dinamo - Galatasaray (20.00) (protv)

Sturm Graz - Panathinaikos

Clasament

1 Galatasaray 7 (8-3)

2 Panathinaikos 6 (3-3)

3 Dinamo 3 (2-5)

4 Sturm Graz 1 (1-3)

Pentru Dinamo lucrurile par a fi clare inainte de returul cu Galatasaray, cainii fiind eliminati daca vor pierde in Stefan cel Mare impotriva formatiei pregatite de Frank Rijkaard. Dolha, Torje si compania mai pot visa la primavara europeana numai daca ii inving pe turci, orice alt rezultat lasandu-i aproape sigur pe dinamovisti in afara cupelor europene.

Grupa H:

Fenerbahce - Steaua (22.00) (protv)

Twente - Sheriff

Clasament

1 Fenerbahce 6 (3-2)

2 Sheriff 4 (2-1)

3 FC Twente 2-3 4 (2-3)

4 Steaua 2 (0-1)

Ultima clasata in Grupa H, Steaua este cu un picior in afara cupelor europene daca pierde la Istanbul impotriva Fenerului. Ros-albastrii au precizat ca se concentreaza pe lupta din Liga 1 si ca banii castigati din C2 sunt incomparabili mai mici decat in Champions League. Cu alte cuvinte, nu se merita efortul unei eventuale calificari in primavara europeana. Daca aceste afirmatii au fost facute sau nu doar pentru pacalirea adversarului vom afla dupa disputa de diseara.

Grupa K:

Copenhaga - PSV Eidhoven

CFR Cluj - Sparta Praga (22.00) (sport.ro)

Clasament

1 PSV Eindhoven 7 (4-2)

2 Sparta Praga 4 (4-3)

3 CFR Cluj 3 (2-3)

4 FC Copenhaga 3 (1-3)

Un succes cu Sparta ar linisti, cel putin pentru moment, apele la CFR Cluj, fosta campioana a Romaniei fiind datoare fata pe suporterii sai dupa o partida slaba si un rezultat dezamagitor in Cehia. Infrangerea ii elimina in mare masura pe elevii lui Conceicao din Europa, iar o indepartare a tehnicianului portughez devine doar o chestiune de ore.

Dupa ce in urma cu doua saptamani nu au reusit sa aduca Romaniei decat un singur punct (dupa remiza alba de pe Dan Paltinisanu), Steaua, Dinamo, CFR si FC Timisoara sunt datoare sa incerce sa faca mai multe astazi si sa pastreze Romania cat mai sus la nivel de coeficienti UEFA.