Un scandal de amploare este pe cale sa izbucneasca in Primera Division dupa ce Guvernul spaniol pregateste un amendament in urma caruia fotbalistii vor plati un impozit de 43%, informeaza Marca. In acest fel, Kaka, Messi si toti ceilalti fotbalisti vor fi egali cu orice cetatean din Peninsula Iberica.

In momentul de fata, jucatorii din prima liga de fotbal a Spaniei platesc un impozit de 24%, dar acest lucru s-ar putea schimba incepand cu 1 ianuarie 2010.

Astfel, fotbalistii cu venituri de peste 600.000 de euro pe an vor fi obligati (conform noului amendament) sa plateasca un impozit de 43%, la fel ca oricare cetatean al Spaniei.

Actuala lege dateaza din anul 2004 (Legea Beckham), aceasta stabilind ca fotbalistii sa plateasca un impozit preferential de numai 24% pentru veniturile lor.

Cei implicati in "masina de bani" numita Primera Division ameninta ca vor intrerupe campionatul daca aceasta lege va fi votata. Gratie Legii Beckham (se numeste asa pentru ca in 2004 a venit englezul la Real Madrid), cluburile de fotbal din Peninsula Iberica si-au permis sa plateasca salarii imense.

Pentru a incerca o calmare a spiritelor, Elena Salgado (Ministrul economiei din Spania) a declarat ca impozitul de 43% va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2010, dar numai pentru transferurile facute dupa aceasta data. In aceste conditii, fotbalistii cu contracte deja parafate vor plati in continuare 24% impozit (masura valabila pentru urmatorii cinci ani de zile).