Liga Profesionista de Fotbal a publicat pe site-ul oficial o scrisoare adresata tuturor cluburilor din Liga 1, in care le cere sa isi instruiasca jucatorii pentru a nu mai expectora saliva pe teren. Recomandarea a fost facuta "tinand cont de comunicatele medicale cu privire la raspandirea in mai multe judete a cazurilor de gripa noua".

Comunicatul de presa al LPF:

"Tinand cont de comunicatele medicale aparute in ultima vreme, legate de raspandirea in mai multe judete a cazurilor de gripa noua, Liga Profesionista de Fotbal din Romania recomanda conducatorilor cluburilor din primul esalon instruirea persoanelor ce ocupa suprafata tehnica, precum si a propriilor jucatori, de a nu mai expectora saliva sau apa folosita pentru clatirea gurii pe terenul de joc sau pe pista stadioanelor.

Recomandarea este de a fi folosite, in acest scop, vase speciale cu capac. Totodata, antrenorilor ce nu se pot abtine de la gestul pomenit mai sus (vezi cazul antrenorului FC Otelul Galati, dl. Dorinel Munteanu), le sugeram purtarea unei masti protectoare medicale.

In cazul aparitiei in randul jucatorilor sau a tehnicienilor echipei dumneavoastra a simtomelor de gripa noua, rugam conducerile cluburilor din Liga I sa anunte de urgenta acest lucru la Secretariatul Ligii Profesioniste de Fotbal, in vederea hotararii masurilor ce se impun in aceasta circumstanta, conform regulamentelor fotbalistice in vigoare.

Secretar General, Valentin Alexandru"

UPDATE: "Nu mai pot eu de comunicatul lor. O sa ma corectez. In niciun caz nu o sa-mi pun vreo masca medicala la meciul cu Rapid. Sunt lucruri mult mai grave in fotbalul romanesc. O sa ma corectez eu in felul meu, dar astept sa se corecteze si fotbalul romanesc", a declarat Dorinel Munteanu, potrivit Mediafax.