Alte 14 cazuri de infestare cu virusul H1N1 au fost depistate in fotbalul international. Dupa ce doua cluburi de prima liga din Anglia au anuntat ca anumiti jucatori au contractat virusul, joi au fost confirmate ale cazuri de fotbalisti cu gripa porcina, din Spania (Betis Sevilla) si Italia (Lucchese).

Ceea ce in urma cu doar cateva zile era doar o banuiala, a fost confirmat, joi, de medicii spanioli. Sase jucatori de la Betis Sevilla sunt contaminati cu virusul gripei H1N1. Analizele au confirmat prezenta virusului la Carlos García, Sergio García, Arturo García, Stephen Sunday, Nelson Augusto Tomar si Israel Bascon, informeaza As.

Oficialii clubului spaniol au declarat ca se gandesc sa solicite Federatiei Spaniole de Fotbal sa amane meciul cu Villarreal B, de duminica, din Segunda Division.

Opt jucatori de la echipa de liga a treia italiana Lucchese au contractat virusul H1N1. "Cred ca dupa doua zile de febra intensa si o zi de repaus jucatorii vor putea sa se intoarca la antrenemente, chiar daca sunt obositi", a declarat doctorul clubului potrivit Gazzetta Dello Sport.

Autoritatile italiene au declarat ca vor sa ii vaccineze pe toti sportivii care participa la Jocurile Olimpice de iarna din februarie, de la Vancouver.