Sorin Cartu nu mai este, incepand de miercuri, antrenorul echipei Pandurii Targu-Jiu, tehnicianul oltean dandu-si demisia. In locul sau, de pregatirea echipei se va ocupa Liviu Ciubotariu (interimar), in prezent la CS Otopeni, informeaza Prosport.

Cartu a ales sa paraseasca echipa dupa 0-0 cu Unirea Urziceni, partida la finalul careia a uimit intreaga asistenta dupa ce a facut un gest de "incatusare" la adresa centralului Augustus Constantin (aluzie la faptul ca Gheorghe Constantin, tatal fluierasului, se afla in detentie pentru luare de mita in cazul arbitrilor corupti din Liga1).

In urma acestui incident, Cartu a fost suspendat sase etape de Comisia de Disciplina a LPF si amendat cu 6.800 de RON.

Plecarea lui Cartu pare una cel putin normala pentru Liga 1, acolo unde numai in ultima perioada au renuntat sau au fost demisi Cristiano Bergodi (Steaua), Dario Bonetti (Dinamo), Florin Marin (Ceahlaul), Daniel Mogosanu (U Craiova) sau Ion Marin (Dinamo).

De-a lungul carierei, Sorin Cartu a pregatit pe Universitatea Craiova, Electroputere Craiova, Extensiv Craiova, Rapid, Otelul, FC Arges, FC Timisoara, Progresul Bucuresti, Dacia Mioveni, Veria FC, Romania U21 si Pandurii Targu-Jiu.