Virusul gripei porcine a ajuns si in Premier League. In ultima saptamana, au fost confirmate sapte cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 la fotbalisti de la Bolton si Blackburn. Sam Allardyce, antrenorul celor de la Blackburn avertizeaza ca Chelsea ar putea fi urmatoarea echipa din Premier League ce poate contracta virusul gripei porcine. Chelsea a intalnit, sambata, in etapa a 10-a, pe cei de la Blackburn, iar miercuri urmeaza sa joace impotriva celor de la Bolton.

Blackburn Rovers au incasat pe Stamford Bridge cinci goluri de la Chelsea in meciul de campionat, dar este posibil sa le fi lasat si ei un cadou elevilor lui Carlo Ancelotti. Antrenorul celor de la Blackburn a declarat presei engleze ca virusul s-ar fi putut transfera la jucatorii de la Chelsea, in timpul meciului de sambata. Chelsea nu se teme, insa, de acest lucru. Oficialii clubului londonez au declarat celor de la BBC ca medicii echipei isi iau masuri de precautie pentru a asigura starea de sanatate a jucatorilor.

"Cred ca trebuie sa dam crezare medicilor, care spun ca e foarte greu, daca nu imposibil, sa se iei virusul in asemenea maniera. Am incercat sa facem tot posibilul pentru a evita virusul, dar e aproape imposibil", a declarat Gary Megson, antrenorul de la Bolton, echipa ce va intalni Chelsea miercuri in Carling Cup.

Inaintea meciului cu Chelsea, Blackburn i-a informat pe oficialii Federatiei Engleze de Fotbal ca anumiti jucatori au fost depistati cu virusul gripei porcine, dar acestia au hotarat ca meciul de sambata sa se joace, declarand ca nu anticipeaza, in acest moment, o situatie in care sa amane meciurile echipelor ce au jucatori bolnavi de gripa porcina. Allardyce, antrenorul celor de la Blackburn a declarat ca oficialii Federatiei se eschiveaza de la asumarea responsabilitatii, adaugand: "Ei stiu ca noi am urmat corect procedurile dar nu am putut sa evitam acest lucru".