Dinamo a trimis Federatiei Romane de Fotbal si Comisiei Centrale a Arbitrilor o scrisoare deschisa prin care cere excluderea din arbitraj a lui Ciprian Dansa. Dupa ce gruparea din Stefan cel Mare a remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu Gloria Bistrita in cea de-a 11-a etapa a Ligii 1, oficialii dinamovisti au declarat ca rezultatul a fost viciat intr-o maniera flagranta de prestatia descalificanta a brigazii de arbitri.

Scrisoarea deschisa a oficialilor dinamovisti:

Catre:

FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL

COMISIA CENTRALA A ARBITRILOR

In atentia:

Domnului Presedinte VASILE AVRAM

Domnule Presedinte,

Intelegem si sustinem efortul Comisiei Centrale a Arbitrilor pentru imbunatatirea calitatii arbitrajului, inclusiv promovarea rapida in primul esalon a arbitrilor tineri.

Am salutat eforturile formative si evaluarile critice ale comisiei, inclusiv sanctiunile disciplinare si scopul formativ al sanctiunii.

In acest fel am interpretat si sanctiunea prin care arbitrul Dansa Ciprian a fost suspendat si nu am comentat desemnarea acestuia la meciul FC Dinamo 1948 Bucuresti - CF Gloria 1922 Bistrita.

Consideram insa ca rezultatul partidei oficiale din cadrul etapei a XI-a a Campionatului National „Liga I", editia 2009/2010, dintre echipele FC Dinamo 1948 Bucuresti – CF Gloria 1922 Bistrita, de duminica 25.10.2009, a fost viciat intr-o maniera flagranta de prestatia descalificanta a brigazii de arbitri.

Ca urmare solicitam Comisiei Centrale a Arbitrilor excluderea arbitrului Dansa Ciprian, care a probat ca nu are calitatile minime pentru exercitarea profesiei de arbitru.

Motivam solicitarea noastra prin antecedentele prestatiilor sale si prin erorile grave in cadrul partidei precizate.

Intre acestea ne rezumam numai la doua faze:

- in minutul 31 al partidei, jucatorul nostru, Alexe Marius (nr.10) a fost tras de mana de jucatorul Ciuca Madalin (nr.3, CF Gloria 1922 Bistrita) ;

- in minutul 94 al partidei, jucatorul nostru, Cristea Andrei (nr.17) a fost faultat in careu de jucatorul Ciuca Madalin (nr.3, CF Gloria 1922 Bistrita).

Anexam probele video.

Va multumim.

Cu stima,

NICOLAE BADEA,

Presedintele Consiliului de Administratie

al S.C. DINAMO 1948 S.A.