Gestul "incatusarii" aratat arbitrului Augustus Constantin de la finalul meciului cu Unirea Urziceni i-a adus o suspendare de sase etape lui Sorin Cartu. Comisia de Disciplina a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a luat aceasta hotarare in urma intalnirii de luni, adaugand suspendarii tehnicianului echipei Pandurii Tg Jiu si o amenda de 6.800 RON.

Nemultumit de deciziile luate de centralul Augustus Constantin in timpul partidei pe care echipa sa, Pandurii Tg. Jiu a disputat-o in fata Unirii Urziceni in etapa a 11-a a Ligii 1, Cartu si-a incrucisat mainile deasupra capului, ca si cum ar fi avut catuse la maini, facand aluzie si la situatia tatalui arbitrului, Georghe Constantin, care este la inchisoare.

"In baza art.51, 52, alin.1, lit.a si 65, lit.a se sanctioneaza antrenorul Cartu Sorin (CS Pandurii Tg.Jiu) cu suspendare pentru 6 jocuri si o penalitate sportiva de 6.800 lei", se arata in comunicatul LPF.

"Cartu nu a fost prezent. Ne-a trimis o adresa prin care ne spune ca nu este vinovat, dar atat. Cum nu esti vinovat cand faci semnele alea?", a declarat presedintele comisiei, Ion Neagu, pentru Mediafax.

In cadrul aceleiasi intalniri, Comisia de Disciplina a hotarat ca jucatorii Pecnik (Poli Iasi), Pacurar (Pandurii Targu Jiu) si Traore (CFR Cluj) sa fie suspendati cate o etapa si sa primeasca fiecare o amenda de 740 RON. Cazul partidei Gaz Metan Medias - FC Brasov a fost amanat pana in 4 noiembrie.

"Cazul clubului CFR de la meciul cu FC Timisoara, legat de acele incidente, cu petarda aruncata din tribuna, l-am amanat pentru 4 noiembrie. Noi am primit o solicitare in acest sens de la cei de la Cluj, care ne-a spus ca a fost totul prea din scurt ca sa-si poata pregati apararea. Tot pentru 4 noiembrie am citat si observatorul, sa ne spuna parerea. Pana atunci am solicitat celor doua cluburi sa ne spuna modul de organizare al suporterilor pe stadion", a adaugat presedintele comisiei.