Violente de neimaginat in America de Sud. Jucatorii unei echipe de fotbal columbiene ce au fost rapiti in urma cu doua saptamani au fost descoperiti morti, peste granita, in Venezuela, cu multiple leziuni cauzate de gloante. Potrivit autoritatilor locale, a fost gasit un singur supravietor, un tanar de 18 ani, ce a confirmat faptul ca atacul a fost realizat de o grupare de gherila columbiana, numita Ejercito de Liberacion Nacional (ELN).

Secretarul guvernului din Tachira, Leomagno Flores a confirmat ca cele 10 cadavre gasite sambata in regiune apartin echipei de fotbal sechestrata in 11 octombrie. Alte cinci cadavre neidentificate inca au fost gasite in aceeasi zona.

Unul dintre cei 12 jucatori sechestrati, columbianul Manuel Junior Cortéz, in varsta de 18 ani, a fost gasit in viata. "Din informatiile primite de la supravietuitor stim ca acest grup de pe teritoriul venezuelan este condus de comandantul Payaso (Clovn). In toata aceasta perioada fotbalistii au fost tinuti sub un pod, legati cu lanturi si, de sambata pe la sapte seara, i-au separat, zicandu-le ca ii vor elibera. Modul in care au fost gasite cadavrele ne da de inteles ca acest grup actioaneaza exact ca animalele, ca hienele", a declarat Flores, citat de ABC.es.

Rapirea a avut loc in 11 octombrie pe un teren de fotbal improvizat din Fernandez Feo (Tachira), cand 25 de persoane inarmate au sechestrat 12 jucatori ai echipei Los Maniceros. "Sechestratorii au cerut lista exacta cu toti jucatorii echipei Los Maniceros. Fotbalistii au fost strigati pe nume, adunati si dusi intr-un loc necunoscut", au declarat atunci martorii.

Nu s-a stabilit inca motivul exact al atacului, dar exista speculatii ca aceste violente au legatura cu recrutarea fortata a gruparii pentru formarea propriei armate.